Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Documenten reis Thailand

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 29 mei 2022

ik vlieg 31 juli vanaf dusseldorf naar Phuket en kom 19 augustus weer terug.
Kunt u mij vertellen welke documenten ik dan nodig heb.
bij voorbaat dank!
 

Antwoord van Mandy

Antwoord van Mandy

ANWB Expert

Deze zomer vliegt u vanaf Düsseldorf naar Phuket. U vraagt zich af welke documenten u voor uw reis nodig heeft. Dit licht ik in onderstaand antwoord toe.

Thailand Pass en coronabewijs
In verband met het coronavirus zijn alle inkomende reizigers verplicht om toestemming van de Thaise autoriteiten te hebben om het land in te reizen. Deze toestemming krijgt u middels aanvraag van de Thailand Pass (informatie in het Engels).

Tijdens de aanvraag van de Thailand Pass moet u een bewijs van volledige vaccinatie óf een negatieve coronatest uploaden. Neem dit bewijs ook mee tijdens uw reis, deze moet u kunnen tonen op de luchthaven.

Reist u met een negatief testbewijs? Geldig is een PCR-test van maximaal 72 uur oud bij vertrek. Vanaf 1 juni mag dit ook een antigeentest van maximaal 72 uur oud zijn.

Reisverzekering
Bij aankomst in Thailand bent u verplicht uw reisverzekeringspolis te laten zien, waaruit blijkt dat u ook bent gedekt voor alle COVID-gerelateerde medische kosten (denk aan kosten voor isolatie, hotelquarantaine, ziekenhuisopname). Dit bewijs moet u indienen bij de aanvraag van de Thailand Pass. Daarnaast raad ik u aan om een geprint bewijs van deze verzekering mee te nemen.

Legitimatie
Daarnaast heeft u altijd een paspoort nodig voor een reis naar Thailand. Deze moet nog minstens 6 maanden geldig zijn. Reist u Thailand in met een beschadigd paspoort? Dan kunt u geweigerd worden.

Blijf op de hoogte
Ik raad u aan het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken te lezen. Zo bent u op de hoogte van alle belangrijke informatie bij een reis naar Thailand. Neem ook ruim voor vertrek contact op met de ambassade van het Koninkrijk Thailand, zodat u op de hoogte bent van de actuele situatie en maatregelen.

Houd daarnaast rekening met eventuele doorreisregels in Duitsland. Vanaf 1 juni worden de meeste coronaregels hier afgeschaft, en heeft u geen coronabewijs meer nodig om Duitsland door te reizen. Maar deze regels kunnen snel wijzigen. Check de ANWB Reiswijzer en het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een overzicht van alle maatregelen.