Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Betalen oplaadpunten Verenigd Koninkrijk

Vraag gesteld door Y.E. Moulyn op 26 mei 2022

Ik ga op vakantie naar het VK met mijn elektrische auto. Hoe betaal ik voor laadpunten? Moet ik bepaalde laadpassen aanschaffen? Wat voor apps kan ik het beste downloaden?
 

Antwoord van Mandy

Antwoord van Mandy

ANWB Expert

U gaat met uw elektrische auto op vakantie naar het Verenigd Koninkrijk. U vraagt zich af of u bepaalde laadpassen moet aanschaffen, en welke apps u het best kunt downloaden.

Laadpas
Inmiddels zijn er heel veel laadpassen waarmee laden in het buitenland mogelijk is. U kunt bijvoorbeeld op reis met de ANWB-laadpas, met goede dekking in het buitenland. Alle aangesloten laadpalen en actuele tarieven vindt u op onze website. 

Hoewel één pas over het algemeen voldoende is, is het de moeite waard om meerdere laadpassen bij u te hebben. Zo voorkomt u dat u te veel betaalt of geen gebruik kunt maken van een laadpaal omdat u niet de juiste pas hebt.

Check of u met uw laadpas kunt laden in het buitenland, en zo ja, tegen welk tarief. De tarieven kunnen namelijk afwijken in het buitenland. Dit kunt u vaak nagaan in de mobiele app van de laadpasaanbieder. Controleer ook of u laden in het buitenland eerst moet activeren om uw pas buiten Nederland te gebruiken.

Meer informatie
Ik verwijs u graag naar anwb.nl , waar nuttige informatie over laden in Groot-Brittannië en Noord-Ierland te vinden is. Ook worden hier wat handige apps genoemd. Check daarnaast onze tips voor laden in het buitenland.

Ik raad u bovendien aan uw route te plannen in de ANWB Routeplanner elektrische auto of A Better Routeplanner, waarbij rekening wordt gehouden met laadstations langs de route en laadtijd.