Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Oldtimer Peugeot 504 Diesel 1975 binnen milieuzones

Vraag gesteld door A. Hoekman op 1 juli 2021

In Nederland is mijn oldtimer Peugeot 504 Diesel uit 1975 vrijgesteld binnen de milieuzones. Geldt dit ook voor het buitenland, met name België, Frankrijk en Duitsland?
 

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U wilt weten of uw oldtimer, een Peugeot 504 uit 1975 is vrijgesteld voor milieuzones in België, Frankrijk en Duitsland.
Op anwb.nl vindt u per land de regels over de milieuzones. 

België

Antwerpen, het Brussels Gewest en Gent hebben milieuzones. De toelatingsvoorwaarden kunnen per regio verschillend zijn. Op onze website vindt u aanvullende informatie waarmee u kunt nagaan of uw auto al dan niet is toegelaten. Zie de informatie voor de milieuzones in België.

Frankrijk

Voor Frankrijk geldt dat er alleen een vrijstelling voor oldtimers verkregen kan worden voor in Frankrijk geregistreerde voertuigen van ten minste 30 jaar met de aantekening op het kentekenbewijs véhicule de collection. In het buitenland geregistreerde voertuigen komen niet in aanmerking voor vrijstelling. Zie onze website onder het kopje ’vrijstelling oldtimers’.  

Duitsland

Voor Duitsland geldt voor oldtimers een vrijstelling onder voorwaarden. Welke dat zijn kunt u lezen op onze website onder het kopje ‘vrijstelling oldtimers’