Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Annuleringsmogelijkheid autohuurcontract

Vraag gesteld door op 4 februari 2020

Ik ben van plan deze zomer via de anwb een auto te huren in Italie. Als ik nu boek en betaal met creditcard zit ik er dan aan vast? Ik verwacht ziektes in de familie en misschien moet ik wel annuleren. Hoeveel tijd van te voren kan ik zonder kosten te maken annuleren? Ik kon het niet vinden op de website.

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U wilt deze zomer een auto huren in Italië. U wilt weten of u - als u nu al boekt (en betaalt) - aan de boeking vastzit.  
 
Ja, als u nu boekt zit u in principe aan de huurovereenkomst vast. Als u er zeker van wilt zijn dat u de huurovereenkomst zonder kosten kunt annuleren, kunt u het beste pas boeken als u er zeker van bent dat u de reis gaat maken.

Annuleren

Bij sommige verhuurders kunt u tot een bepaalde periode voor de huurdatum kosteloos annuleren. Daarna kunnen er annuleringskosten in rekening worden gebracht. Dit kunt u nalezen in de verhuurvoorwaarden. Als u nu uw creditcardgegevens geeft, dan kan het verhuurbedrijf het bedrag/de annuleringskosten afschrijven van uw bankrekening.

Annuleringsverzekering

Voor annuleringskosten kunt u zich verzekeren, maar vaak is er geen dekking als u wist/te verwachten viel dat u moest annuleren wegens ziekte. Ook is het raadzaam na te gaan of kosten van autohuur onder de dekking van de annuleringsverzekering valt.
 
Meer informatie over auto huren in het buitenland en annulering vindt u op anwb.nl.