Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tol vignet Italië

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 3 april 2019

Op hemelvaartsdag dit jaar gaan wij voor het eerst met de auto op vakantie. De reis gaat naar Italie Vallegio sul mincio bij het Gardameer, zoals gezegd is het voor ons de eerste keer dus ik weet totaal niets over vignetten e.d. We willen de heenweg via Oostenrijk a13 Brennerpas, hier heb ik een vignet voor gekocht.

De terugweg gaan we via zwitserland hier heb ik ook een vignet voor gekocht.Heb ik nu ook nog een vignet oid nodig voor Italië? En het volgende waar ik niet echt uitkom is als ik op de navigatie van mij auto het vakantie adres invoer hij deze niet kent. Het adres is : Località Torrente Valle, 10, Str. Salionze, di, 37067 Valeggio sul Mincio VR, Italië.

In 2018 bij aanschaf van onze auto is hier een nieuwe sd kaart Europa in gekomen.

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U gaat met de auto op vakantie naar Italië. De heenweg via Oostenrijk en de terugweg via Zwitserland. Voor beide landen heeft u een tolvignet gekocht. U vraagt zich af of u voor Italië ook een tolvignet nodig heeft. Verder herkent het navigatiesysteem in uw auto het vakantieadres niet.

Tol Italië
Vrijwel alle autosnelwegen in Italië zijn tolwegen. U kunt contant betalen in alle bemande tolhokjes. De bekende creditcards worden geaccepteerd en bij veel tolstations kunt u ook betalen met een Nederlandse bankpas.

Meer informatie over tol in Italië vindt u op onze website.

Navigatie
Indien uw navigatie het vakantieadres niet herkent, kunt u overwegen een locatie die er dichtbij ligt in te toetsen en te kijken of die wel herkend wordt. Het laatste stuk zou u dan op uw telefoon bijvoorbeeld via Google Maps kunnen bekijken. U zou ook het laatste deel van de route vooraf kunnen uitprinten. Of u kunt een gedetailleerde landkaart van dit deel van Italië kopen.

Meer informatie over Zwitserland, Oostenrijk en Italië vindt u op onze landeninformatie.