Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Regels motoren Frankrijk

Vraag gesteld door J. Bunte op 11 mei 2019

Wij gaan met een groep van 48 motoren naar de D-day herdenkingen in Normandië en willen goed voorbereid zijn en aan de regels voldoen. Echt helemaal 100% duidelijk is het niet qua extra regels in Frankrijk. Ik zou graag de volgende zaken willen weten:
-is een geel hesje verplicht (draagplicht bij nacht?)
-is een alcoholtester verplicht?
-is helm reflectie verplicht?
-is kleding reflectie verplicht? Bandje om arm vodoende?
-zijn flipstaalmeldingen verboden?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U gaat met 48 motoren naar Frankrijk en vraagt naar de regels voor motoren. Op onze website vindt u onder landeninformatie alle regels per land.

Onder verkeersregels motor vindt u specifieke informatie voor motoren.
Alle regels voor auto's gelden ook voor motoren dus er wordt verwacht dat u alcoholtesters bij u heeft, waar overigens niet op beboet wordt en flitspaalsignalering is ook op de motor verboden.

Verkeersregels motor

         Helm

  • Het dragen van een helm is verplicht voor zowel bestuurder als passagier.

  • De bestuurder en passagier(s) van een trike of quad moeten een helm dragen tenzij hun zitplaats is voorzien van een veiligheidsgordel.

  • De regel dat een helm moet zijn voorzien van reflecterende elementen, geldt alleen voor helmen die in Frankrijk worden verkocht. Nederlandse motorrijders hoeven daarom geen reflecterende stickers op hun helm te plakken. 

    Kleding

  • Sinds 20 november 2016 zijn motorrijders en hun passagiers verplicht handschoenen te dragen. Dit moeten handschoenen met een CE-markering zijn.

    Verlichting

  • Het voeren van dimlicht overdag is verplicht.


           Veiligheidshesje

  • Met ingang van 1 januari 2016 moeten motorrijders een veiligheidshesje bij zich hebben op de motor (ze mogen dit hesje dragen of bewaren in bijvoorbeeld een net of koffer). De bestuurder van een motor is zowel 's nachts als overdag verplicht dit veiligheidshesje bij pech of een ongeval aan te trekken.

 

Reacties

R. Vloemans

Auteur - 5 juli 2023

Goedemorgen even een correctie
Het dragen van een helm op een quad en 3 wieler is een helm verplicht en ook dan de gordel om als hij erop zit dit heb ik 3 keer mee gemaakt in Frankrijk en is niet leuk
Dus quad en 3 wieler helm verplicht