Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Geleverde motorscooter van gerenommeerde garage niet goed - mogelijkheden tot retourneren ondeugelijk apparaat?

Vraag gesteld door Peter1234 op 16 maart 2017

Hi ANWB,

Ik heb een vraag over de mogelijkheden om een ondeuglijk product te laten retourneren door de garage.

Ik heb een motorscooter aangeschaft bij een gerenommeerde garage - deze heb ik als occasion voor €5920 gekocht (Piaggio MP3 400cc / 1 jaar garantie / bj2009). Ik heb gebruik gemaakt van een tijdelijke actie waardoor ik helm, jas en slot er bij in kreeg voor die prijs.

De eerste maand is alles vlekkeloos verlopen - hij liep als een zonnetje. Zonder de motorscooter ongebruikelijk te gebruiken ging hij in de tweede maand wel stuk, toen heeft de dealer deze opgehaald en gerepareerd. Toen heb ik hem opgehaald en een week later ging hij weer stuk met een ander probleem.

Doordat dit mij een onbetrouwbaar en dus onpraktisch en onveilig gevoel geeft, wil ik afstand doen van de motor. Deze is nu 3 maanden in mijn bezit. Dezelfde garage kan deze voor mij in consignatie verkopen, dan houd ik er netto €4850 aan over.

Is dit eerlijk gezien het verkochte product niet goed is, èn ik zelf al veel kosten heb gemaakt door de eerdere problemen?

Ik zie jullie antwoord graag tegemoet,

Bij voorbaat dank

Antwoord van Cathy

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

U hebt een motorscooter gekocht bij een garage. U heeft in 3 maanden tijd 2 keer problemen gehad met de motorscooter en nu wilt u er vanaf.

U heeft bij de verkoop garantie afgesproken van 1 jaar. De dealer heeft de motorscooter opgehaald en gerepareerd. Het tweede defect was een ander probleem als het eerste. De verkoper moet ook dit herstellen op basis van garantie.

Volgens de wet moet de verkoper de gelegenheid moet krijgen gebreken te herstellen. Pas als herstel blijvend onmogelijk is of er heel veel defecten zijn kunt u de koopovereenkomst ontbinden.

Voor zo ver ik begrijp kan de verkoper in uw geval nog herstellen. Dit maakt dat u niet kosteloos kunt ontbinden. Als u toch de motorscooter wilt verkopen dan is verlies voor eigen risico.

Meer informatie kunt u lezen op onze pagina; "Klachten na aankoop"