Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

nieuwe trekauto voor fendt bianco 465

Vraag gesteld door ad.bazelmans op 8 februari 2016

deze caravan mag worden beladen tot 1500 kg. wat meestal ook het geval is. Ik overweeg een andere auto te kopen. tot op heden rijd ik een Citroen c5 met 2 ltr motor die max 1720 mag trekken.
er zijn 2 auto's die ik op het oog heb, nl een citroen c4 picasso et de thp motor met een max trekgewicht van 16020 kg en een eigen gewicht beladen van 1550 kg of een Peugot 5008 met een eigen gewicht van beladen van ca 1750 kg en een max trekgewicht van 1500 kg beladen. wat is wijsheid. gaarne ook ervaringen. Reizen veel met de caravan doch hoofdzakelijk op snel- enhoofdwegen.

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

Welke auto moet ik kiezen om een Fendt Bianco 465 te trekken?

U moet zich niet focussen op wat een auto màg trekken. Natuurlijk moet dat voldoende zijn, maar het is een onvoldoende graadmeter voor het bepalen of een auto wel een goede trekauto is.

Ons standpunt is dat in eerste instantie de gewichtsverhouding tussen auto en caravan goed moet zijn voor een stabiel rijdende combinatie. Wij hanteren daarbij de 75% regel. Dat wil zeggen: gewicht caravan is ¾ van het autogewicht.
Dat betekent in uw situatie dat de auto circa 2000 kg beladen moet gaan wegen.

Als ik dan de auto’s van uw keuze bekijk, dan vind ik de Peugeot 'krap aan' en de Citroen C4 Picasso ongeschikt. De prestaties van een 115 kW THP motor zijn ruim voldoende.

Onze ervaringen met trekauto's zijn hier na te lezen.