Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Caravankachel

Vraag gesteld door W.G.J. Evertsen op 24 april 2020

In mijn vorig jaar aangeschafte (nieuwe) Knaus Sport verwarmt de Truma kachel de kledingkast overmatig: op de onderste (leeg gelaten) legplank die de kachelruimte afdekt loopt de temperatuur op tot 63gr.C. Om verdere temperatuurstijging te voorkomen, gebruiken we het circulatiesysteem en staat de kastdeur open.

Moet ik dit, zoals de dealer stelt, als "producteigenschap" en dus "veilig" zien of deugt het niet dat we de kachel en de kledingkast alleen aangepast kunnen gebruiken?

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U geeft aan dat de kledingkast overmatig verwarmd wordt en u wilt weten of dit een "normale" producteigenschap is.

Dat de kast die boven de kachel zit een beetje warmer zal worden, is vrij normaal. U geeft alleen aan dat u temperaturen van 63 graden geconstateerd heeft. Dat lijkt me wel erg warm.

De kachel moet zo geconstrueerd zijn dat het merendeel van de warmte de caravan in gaat, en niet de kast enorm opwarmt. Ook zonder circulatiesysteem en met de kastdeur dicht moet het systeem normaal en veilig te gebruiken zijn.

Ik ben het dus niet eens met de delaer dat dit als een "normale producteigenschap" gezien moet worden. Het lijkt me verstandig dit nogmaals bij de verkopende partij aan te kaarten.

Leest u in ieder geval door wat u kunt doen als u klachten heeft na aankoop.