Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nederlands registratiebewijs

Vraag gesteld door Reinstoel op 18 maart 2019

In 1997 werd mijn Caravan met Nederlands registratiebewijs op een vaste plaats in Griekenland op eigen grond geplaatst. Toen in 2003 het kenteken voor caravans werd ingevoerd, heb ik dat niet gedaan omdat de caravan niet op de weg kwam. Nu wil een Griek mijn caravan kopen. Kan hij het Nederlandse registratiebewijs inwisselen voor een Grieks kenteken?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een vraag over een registratiebewijs van een caravan van voor 2000.

Op 1 september 2002 is het kenteken voor caravans ingevoerd dat in plaats kwam van het registratiebewijs. Alle nieuwe caravans werden vanaf die datum voorzien van een kentekenbewijs. Alle caravans van voor 1 september 2002 werden geleverd met een registratiebewijs.

Tussen 2 september 2002 en 1 september 2003 was er de mogelijkheid om het registratiebewijs om te ruilen voor een kentekenbewijs. Sinds 1 september 2003 is het registratiebewijs van uw caravan dus al niet meer geldig.

Of er in Griekenland nog een Grieks kenteken wordt afgegeven op dit sinds 2003 ongeldige registratiebewijs zult u in Griekenland moeten proberen. In Nederland wordt er uitsluitend na een keuring door de RDW nog een kentekenbewijs verstrekt ter vervanging van het registratiebewijs.

Overigens heeft u in Nederland geen kentekenbewijs nodig voor een caravan die niet op de openbare weg komt.