Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Camper Possl gekocht. 6 maanden garantie. Binnen 6 weken lekkend dakluik. Uitzetten van plafond rondom Luik.

Vraag gesteld door Dickgr op 13 december 2016

Bedrijf wilt het repareren. Eerst door opnieuw kitten en een lijst over het uitgezette plafond. Was het toch niet. Nu is het voorstel het zichtbare gedeelte opnieuw te beplakken met een enigszins afwijkende bedekking. Dus niet de kasten en niet de toiletruimte.
Geen zicht op de beschadiging in het plafond. De camper is nooit meer conform de aanschaf.
Ook het toiletraam stond met water. De Apk niet helemaal goed gedaan. Huisaccu werkte niet. Heb hem laten keuren binnen de garantie. Alles wordt gerepareerd volgens de leverancier in Zelhem.
De reparatie van het dak werkt waardeverlagend. Wat ze ook doen.
Kunnen we de camper weer inleveren en ons geld terugvragen ?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een gebruikte camper van het merk Pössl gekocht, inclusief 6 maanden garantie. Binnen 6 weken na levering ontdekte u een gebrek aan dakraam (lekkage). Vervolgens heeft u de camper laten keuren. Alle punten die uit de keuring naar voren komen zullen door verkoper worden hersteld. U vraagt of - met het oog op waardevermindering - het mogelijk is de koop te ontbinden.

Nu de verkoper heeft toegezegd alle gebreken te zullen herstellen, heeft u hier genoegen mee te nemen. Ontbinding koopovereenkomst kan in dit stadiumin alle redelijkheid niet worden gevorderd.

Wél vind ik dat verkoper zorg moet dragen voor beplakking van zelfde soort bedekking, dan wel dat verkoper gehele camper opnieuw beplakt, mocht zelfde soort bedekking niet voorradig zijn.

Op welke grond meent u dat er sprake is van waardevermindering? Wat is het bouwjaar van de camper?

Meer informatie over klachten na aankoop vindt u op onze website.***

Reactie van Dickgr:

Dank voor uw antwoord. De camper is van 2005.
Wij kochten de camper vochtvrij. Nu hebben we een camper die sporen behoudt van vocht. Bij verkoop zal dit van invloed zijn op de prijs. We hebben er nog geen nacht in geslapen en is de camper niet meer de camper die we kochten.
De prijsindicatie van de keurder (NKC) kwam na de keuring ruim €3.000,00 lager uit dan de verkoopprijs. Een indicatie.
Het is. We gaan er voor.
Vriendelijke groet
Dick Grootendorst