Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Regels boottrailer Engeland

Vraag gesteld door S. Hoek op 25 mei 2023

Dit jaar ga ik met teamgenoten naar Engeland om een wedstrijd te roeien. Echter zijn de regels omtrent boottrailers erg vaag in Engeland.

Zover ik heb kunnen vinden mag een trailer 7 meter lang zijn exclusief a-frame. En de boot mag maximaal een meter overhangen voordat er speciale markeringen op moeten.

Het gaat hier om een trailer met sloep die gezamenlijk minder wegen als 750 kilo en deze wordt dus gereden met een witte kentekenplaat. De lengte van de trailer is 6,50 meter exclusief a-frame. Het a-frame is ongeveer 1.20 meter. De sloep hangt nog 0,9 meter over de lengte van de trailer heen.

Ook is de trailer voorzien van een ouderwetse NL ovaal IVM het witte kenteken.

Voor zover ik heb kunnen vinden voldoet de trailer hiermee aan de eisen om in Engeland te mogen rijden. Klopt dit? Of zijn er nog andere dingen die we vergeten zijn.

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft een vraag over de regels voor boottrailers in Groot-Brittannië.

Volgens onze informatie en die van de Britse overheid mag de aanhanger inderdaad 7 meter lang zijn exclusief A-frame, en gelden er geen speciale eisen als de lading niet meer dan 1 meter overhangt.

Aanvullende informatie vindt u hier:
Overhanging loads - GOV.UK (www.gov.uk)
Towing with a car: Trailers, caravans and towing equipment - GOV.UK (www.gov.uk)
Tow a trailer or caravan with a car: safety checks - GOV.UK (www.gov.uk)

Verdere praktische informatie, zoals over tol en milieuzones, vindt u op onze website: Reisvoorbereiding Groot-Brittannië en Noord-Ierland | ANWB