Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Naheffing tol Italië uit 2013

Vraag gesteld door J. Bertens op 1 januari 2023

Kreeg op 30-12-22 een boete van nivi.it. Het betreft zonder tol te betalen passeren van een tolstation in Italie. Tolkosten waren 2,10. Nu vermeerderd tot 26,77. De vermeende overtreding dateert van 6-7-2013. Wat hiermee te doen. Is dit niet verjaart zo het al klopt?

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

 

Op 30-12-2023 ontving u een boete van Nivi.it. Het betreft een nabetaling van niet betaalde tol in Italië. De tolkosten bedragen €2,10 en de kosten €26,77. Het betreft de datum 06-07-2013. Uw vraag is of u dit moet betalen en of dit niet al verjaard is. 

Naheffing

Ik kan mij voorstellen dat is u na zo'n lange tijd niet meer weet of u daar nu wel of niet bent geweest, en dat u ook niet meer kunt nakijken of u dit wel of niet betaald heeft. Helaas is het zo dat dit een naheffing betreft van een Tolmaatschappij die valt onder een civiele vordering. Hierbij geldt een verjaringstermijn van 10 jaar. De naheffing komt dus nog net op tijd. 

Contact

U kunt overwegen om contact op te nemen met Nivi.it via mail of per telefoon en aangeven dat u nooit eerder enig bericht hiervan heeft ontvangen. Ik adviseer wel de betalingstermijn in de gaten te houden. Bij niet tijdige betaling zal het bedrag hoger worden en kunt u het beter op tijd overmaken.

Er komen  veel vragen binnen van leden die een vergelijkbare brief hebben ontvangen. 
Op het ANWB experts platform is een uitgebreid antwoord op uw vraag gegeven. U kunt het antwoord hier vinden.