Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Is hoogte smartengeld redelijk? 

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 22 januari 2023

Onze dochter is door een hond met haar gezicht op het fietspad gevallen (27 februari 2016, ze was toen 15 jaar). Van haar 2 voortanden waren stukjes af (alles inmiddels redelijk gerepareerd). De eigenaren van de hond waren verzekerd. Na flink wat wachten kregen we van de week een e-mail met daarin het volgende: "Ik wil de totale schade waarderen op € 15.000 slot. Dit aanbod is tegen finale kwijting, dat betekent dat wij een vaststellingsovereenkomst tekenen en dat het dossier hiermee is afgewikkeld."
Is het gebruikelijk om hiermee akkoord te gaan,  of moet er hier nog onderhandeld worden over de hoogte van het bedrag?

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U wilt een advies over de hoogte van het smartengeld dat door de verzekeraar van de tegenpartij aan uw dochter is aangeboden wegens letsel dat zij heeft opgelopen.

Daarover valt helaas niet te adviseren zonder het dossier van uw dochter te bestuderen.
In dit geval raad ik u aan juridische bijstand te zoeken. Mogelijk beschikt u over een rechtsbijstandsverzekering. Als dat het geval is, adviseer ik u die in te schakelen. Of anders kunt u contact opnemen met een letselschadeadvocaat of letselschadebehandelaar om u te adviseren over de redelijkheid van het aanbod. Op onze website kunt u lezen waarop u daarbij kunt letten: Hulp inschakelen

Meer informatie: Letselschade regelen - ANWB