Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Koopovereenkomst ontbinden

Vraag gesteld door V. Gavrilov op 23 oktober 2022

nadat ik auto had gekocht kwam ik erachter dat er geen airco in zat. Dat is een must voor mij.  In de advertentie werd airco niet genoemd dus het lag bij mij om dit na te vragen. niet nagevraagd.. Kan ik in dit geval mijn herroepingsrecht van twee weken toepassen en de auto terug naar de verkoper brengen met intentie dat ik het geheel bedrag wat ik kwijt ben terug te krijgen? Wat zijn mijn rechten in dit geval?  De auto heb ik 3 dagen in het bezit.

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

 

Nadat u een auto heeft gekocht, kwam u erachter dat er geen airco in de auto zit. Er stond niets over in de advertentie en u heeft er ook niet verder naar gevraagd, ondanks dat het voor u heel belangrijk is. Uw vraag is of u gebruik kunt maken van het herroepingsrecht.

De 14 dagen bedenktijd is alleen van toepassing bij de koop op afstand. Op onze website staat uitgelegd in welke situaties u wel aanspraak kunt maken op deze bedenktijd. Lees hier.

Uit uw vraag kan ik niet goed opmaken op welke wijze u de auto heeft gekocht. Bent u naar aanleiding van de advertentie naar de dealer gestapt en heeft u de koop daar gesloten en betaald, dan kunt u geen gebruik maken van de bedenktijd. Als het voor u zo belangrijk is dat er airco in de auto zit, dan had u hier onderzoek naar moeten doen voordat u tot de koop overging. U kunt wel in gesprek gaan met de dealer en bespreken of er een mogelijkheid is om de auto om te ruilen tegen een andere auto die wel airco heeft. Hiertoe is de dealer niet verplicht. In deze situatie heeft u niet het recht om de koop te ontbinden en uw geld terug te ontvangen.