Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Betalingsherinnering tol in Zweden

Vraag gesteld door op 28 augustus 2022

Ik heb net gelezen over mensen die moeten betalen voor tol terwijl zij nog nooit in Zweden zijn geweest, het gaat dan om kleine bedragen. Zou het phishing zijn geweest om zo de gegevens aan een bankrekening te koppelen? Want je Epass is in principe al aan een rekening gekoppeld dus kunnen zij dat bedrag gewoon afboeken.
Misschien goed om daar voor te waarschuwen.

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert


U heeft een opmerking over een betalingsherinnering van Epass. 
Om te kunnen beoordelen of hier sprake is van phishing, zouden wij de brief moeten zien. Ik meen uit uw schrijven te concluderen dat u zelf niet een betalingsherinnering heeft ontvangen? 

Betalingsherinnering ontvangen

Ontvangt iemand een dergelijke brief dan is het altijd raadzaam om contact op te nemen met de instantie. Dan kom je er vanzelf achter of de brief van de instantie afkomstig is. 
Ben je niet in Zweden geweest en ontvang je desondanks een betalingsherinnering dan is het ook aan te raden om contact op te nemen met de instantie en bezwaar te maken tegen de betalingsherinnering. Er kan ook een fout gemaakt zijn in het aflezen van het kenteken. Dan kan het snel zijn opgelost. Op de website van de instantie staan contactgegevens voor de klantenservice. Laat je niets van je horen dan wordt een incassobureau ingeschakeld en kunnen de kosten verder oplopen.

Op ons expertplatform staan verschillende reacties van mensen die naast het maken van bezwaar ook contact hebben opgenomen met de Zweedse ambassade. Op onze website vindt u meer informatie over tol in Zweden.