Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Smartengeldvergoeding na aanrijding op de fiets

Vraag gesteld door op 29 september 2021

Mijn dochter 19 jaar is onlangs  (begin augustus) aangereden door een automobilist. Ze heeft daar bij een hersenschudding opgelopen, schaafwonden en redelijk wat blauwe plekken zeker wel een maand last van gehad en nu nog hoofdpijn.
Kwalijke bijkomende zaak is dat de automobilist tot 2 keer toe is doorgereden nadat hij erop is geattendeerd dat hij mijn dochter had aangereden.
Gelukkig heeft een getuige hem tot 2X teruggebracht.
Voor een billijke smarte geld vergoeding vind ik dat het doorrijden meegenomen behoort te worden in de vergoeding.
Vind U dat ook en aan welk schadebedrag behoor je te denken.

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

Uw 19-jarige dochter is begin augustus op haar fiets aangereden door een automobilist. Daarbij liep uw dochter een hersenschudding, schaafwonden en blauwe plekken op. De hoofdpijnklachten zijn nog niet weg. De automobilist is in eerste instantie doorgereden maar is toch teruggekomen nadat een getuige zich ermee bemoeid heeft. U bent op zoek naar een billijke smartengeldvergoeding en u bent van mening dat ook het doorrijden hierin behoort te worden meegenomen.

Allereerst wens ik uw dochter beterschap toe. Voor het berekenen van een schadevergoeding die recht doet aan de materiële en de letselschade kunt u terecht bij ANWB Letselhulp.

ANWB Letselshulp

Als verkeersslachtoffer kunt u bij ANWB Letselhulp terecht voor informatie, maar ook voor bijstand. Als ANWB-lid helpt de letselschade expert u kosteloos met het verhalen van de juiste schadevergoeding.

ANWB Letselhulp is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag : 088 2697766

Meer informatie:
Hoe gaan we te werk? | ANWB Letselhulp