Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Mag je een RECRON-voorwaardencontract afsluiten met een camping die geen ANWB lid is?

Vraag gesteld door G. Meijer op 10 augustus 2021

Toelichting, we hebben een jaarplaats voor onze Stacaravan aangeboden gekregen op een camping die op geen enkele manier "huurders bescherming" aan zijn gasten geeft. De camping heeft voor zover we kunnen overzien, dus ook geen binding met Recron, Hiswa of ANWB. Is het gezien het vorenstaande toch mogelijk om een Recroncontract met (en uiteraard in overleg met) de campinghouder af te sluiten?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U vraagt of het mogelijk is om een overeenkomst met de campingondernemer te sluiten, waarbij de RECRON-voorwaarden vaste plaats van toepassing zijn.

Het is in beginsel niet mogelijk om met een camping die niet is aangesloten bij de RECRON toch een contract met RECRON-voorwaarden te sluiten. Het gebruik van de RECRON-voorwaarden is voorbehouden aan campings die zijn aangesloten bij deze organisatie. 

Het plaatsen van een stacaravan op gehuurde grond brengt een risico met zich mee. Het plaatsen van een (niet verplaatsbare) stacaravan of chalet op grond van een ander brengt een risico met zich mee, zeker als u investeringen doet voor tuinaanleg, een schuurtje enz. Aan het eind van de huurperiode is er het risico dat u de grond leeg moet opleveren en u de investeringen kwijt bent.

U kunt uiteraard proberen om in overleg met de ondernemer zodanige voorwaarden af te spreken waarin uw positie als huurder van de grond (beter) is beschermd.  

Meer informatie over jaarplaatsen en stacaravans kunt u lezen op onze website.