Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Schade aan huurauto

Vraag gesteld door STIJN2361 op 14 juni 2018

op 28-05-2018 hebben jullie een huurauto voor mij geregeld bij SIXT DIJON GARE COUR DE LA GARE is die auto ook verzekerd voor schade bij terug brengen op 01-06-2018 werd ik beschuldigd van schade aan een velg maar had ik niet gedaan alleen op de snelweg gereden hoe nu verder.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Via de ANWB is er vervangend vervoer voor u geregeld bij Sixt in Frankrijk. Bij het inleveren van de auto blijkt er schade aan één van de velgen. U vraagt zich af hoe de auto verzekerd is.

Eigen risico
Wanneer er door de ANWB vervangend vervoer wordt geregeld bij een externe autoverhuurder geldt de betaalde borg als eigen risico, tenzij u het eigen risico via de autoverhuurder heeft afgekocht of beperkt.

Schade huurauto
Wij adviseren leden te allen tijde bij ontvangstname van de huurauto, deze samen met de medewerker van de verhuurder te inspecteren op aanwezige schade. En een gelijke inspectieronde te doen bij het inleveren van de huurauto.

Bewijs
Nu er schade aan één van de velgen blijkt, is het aan u te bezijzen dat de schade al bij ontvangstname aanwezig was, dan wel dat u de auto zonder (bijkomende) schade heeft ingeleverd.

Klachten
Wanneer u zich niet kan verenigen met de aansprakelijkheid voor de schade, dan kunt u zich wenden tot Sixr in Frankrijk of bij hun vestiging in Nederland.

Europees Consumenten Centrum
wanneer er sprake is van een geschil met de verhuurder Frankrijk) kunt u de hulp inschakelen van het ECC (voor grensoverschrijdende geschillen). Aan deze dienstverlening zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie over autohuren in het buitenland vindt u op onze website.