Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

reparatieplicht na schade?

Vraag gesteld door ramonfrancine op 1 maart 2017

Een medewerker van een zorgbedrijf heeft een ladder tegen mijn auto laten vallen.Wij hebben een schaderapport laten opstellen. Het bedrijf heeft te kennen gegeven het bedrag uitsluitend aan een schadeherstelbedrijf te betalen, nadat de auto is gerepareerd. Zij weigeren het bedrag naar onze persoonlijke rekening over te maken. Mijn vraag: heb ik reparatieplicht?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

De wederpartij heeft een ladder tegen uw auto laten vallen, hierdoor is schade ontstaan aan uw auto. Ondanks dat u een schaderapport heeft laten opstellen, weigert de wederpartij het schadebedrag rechtstreeks aan u uit te keren. De wederpartij wil schade alleen aan schadeherstelbedrijf voldoen. U vraagt zich af of u een reparatieplicht heeft.

Wanneer er sprake is van schade, waarbij de wederpartij de aansprakelijkheid heeft erkend, heeft u de vrijheid de auto te laten herstellen of het schadebedrag als waardevermindering te accepteren.

Mocht de wederpartij bij zijn standpunt blijven, dan kunt u - met behulp van uw eventueel beschikbare rechtsbijstandverzekering - uitkering van uw schade via de rechter afdwingen.

Meer informatie over schade claimen vindt u op onze website.