Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Milieusticker Duitsland

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 23 oktober 2019

Op 14-09-19 heb ik in Berlijn een boete gekregen voor het niet hebben van een groene milieusticker achter mijn autoruit. De sticker had ik wel bij me en ik heb een aankoopbewijs dat  de sticker is aangeschaft. Alleen was ik dus vergeten om hem achter mijn ruit te plakken.

Mijn vraag is eigenlijk of het zin heeft om bezwaar aan te tekenen? Als het zin heeft kun u mij vertellen wat de makkelijkste manier is?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U bent in de milieuzone van Berlijn beboet voor het niet zichtbare hebben van een milieusticker. Hoewel u over een dergelijke sticker beschikte, had u nagelaten deze op de voorgeschreven wijze aan te brengen. U vraagt zich af of bezwaar maken zinvol is.

De sticker moet rechtsonder (van binnenuit gezien) op de binnenkant van de voorruit geplakt worden. Het niet goed zichtbaar aanbrengen van de sticker kan een boete opleveren van circa € 80.

Bezwaar
Hebben nog geen ervaring met het bezwaar maken in een dergelijk geval. Aan de ene kant heeft u aan uw verplichting voldaan door het in het bezit hebben van de juiste en kenteken gebonden milieusticker, aan de andere kant heeft u niet voldaan aan het zichtbaarheidsvereiste. In het kader van ' niet geschoten is altijd mis' zou ik u toch adviseren bezwaar aan te tekenen. Bezwaar kan via het mailadres welke u kunt terugvinden op de boete (rechtsboven). Stuur kopie sticker en bijbehorende formulier mee.

NB: zou het zeer waarderen als u mij tzt zou willen informeren over de uitkomst van uw evt bezwaar.

Meer informatie over milieuzone Duitsland vindt u op onze website.