Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Weggesleept San Sebastian - Spanje

Vraag gesteld door ADS op 15 augustus 2018

Goedendag,

Zondag 5 augustus is onze auto vanaf een parkeerplaats aan de openbare weg (Pio Baroja Pasealekua) van San Sebastian (Spanje), weggesleept naar een depot. Boete 42 euro. Ongevraagde sleepdienst 154 euro. Het totaalbedrag van 196 euro moest direct worden betaald bij het depot om de auto mee te krijgen.

De opgegeven reden van wegslepen was dat de auto geparkeerd stond op een plaats gereserveerd voor bewoners. De parkeerplaats had, zoals in Nederland, gewoon een doorbroken witte streep. Aan de overzijde van de straat stond, bij een aantal afgebakende parkeerplaatsen, wel een bord met verboden te parkeren voor toeristen. Daar heb ik onze auto dus ook niet neergezet. Wel had ik moeten betalen om te parkeren ivm. de uitzondering voor gratis parkeren op zondag in de maanden juli en augustus. Dit heb ik niet gedaan omdat ik deze informatie op de automaat heb gemist. Wel ben ik blij dat ik niet heb betaald omdat de auto sowieso weggesleept zou worden.

Al met al was de situatie erg onduidelijk en aan de reactie van de taxichauffeur en andere omstanders te horen, gebeurt dit bij toeristen wel vaker.

Graag zou ik bezwaar willen maken tegen de actie van de (parkeer) politie waarbij het advies van de ANWB wenselijk is.

Alvast bedankt.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U wilt bezwaar maken tegen de in Spanje opgelegde parkeerboete alsmede de kosten voor het wegslepen.

Wanneer u een opgelegde (parkeer)boete betwist, dan kunt u hiertegen bezwaar maken. Bezwaar is echter niet langer mogelijk, wanneer u de boete reeds voldaan heeft.

Uiteraard staat het u vrij uw beklag te doen bij desbetreffende instantie ter zake de opgelegde boete wegens de vermeende verkeersovertreding en de gevolgen hiervan.

Meer informatie over boete uit Spanje vindt u op onze website.