Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verkeersboete Utrecht: ik wil bezwaar maken

Vraag gesteld door CatoMinor op 3 juni 2016

Ik heb een boete van 99 euro opgelegd gekregen wegens: "Handelen ism een geslotenverkla- ring voor motorvoertuigen op meer dan 2 wielen, bord C6 bijlage I RVV 1990."

Ik ben van plan de volgende stappen te zetten:
1) Bezwaar aantekenen en een foto opvragen. Ik ben kennelijk ergens ingereden waar het niet mag maar ik weet niet precies waar dus ik wil de situatie weten. Google Streetview bracht geen uitkomst.
2) Afhankelijk van de uitkomst verder bezwaar aantekenen. De binnenstad van Utrecht is tegenwoordig bijzonder verward ingericht met allerlei één-richtingsstraten, speciale rijbanen en wegmarkeringen. Daardoor kan zelfs een verantwoordelijk automobilist kennelijk op het verkeerde been worden gezet.

Heeft iemand hier ervaring mee en/of suggesties over mijn aanpak?

Alvast bedankt,
Michiel

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

kunt u mij svp uw kenteken mailen naar: experts@anwb.nl tav Michiel Claesen.

Boete heeft hoogstwaarschijnlijk van doen met de milieuzone. Sommige voertuigen tot een bepaald bouwjaar mogen zich niet in deze zone begeven.***

Reactie van Michiel Claesen:

Uit de door u toegezonden kenteken blijkt dat u in het bezit bent van een personenauto op diesel van vóór 1 januari 2001. Derhalve is het voor u niet toegesaan met desbetreffende personenauto in het centrum van Utrecht te rijden, alwaar de milieuzone van toepassing is.

Via het Digitaal Loket van het CJIB kunt u onder meer de beschikbare flitsfoto opvragen, gegevens inzien van de verkeersovertreding et cetera.

Via het Digitaal Loket Verkeer van het Parket (CVOM) kunt u digitaal bezwaar aanteken tegen een opgelegde verkeersboete.

Bezwaar maken tegen een dergelijke boete heeft tot dusver niet tot enig succes geleid.***

Reactie van CatoMinor:

Dank voor uw antwoord. Ik heb 2 vragen.

1) U schrijft dat bezwaar maken tot nu toe niet tot succes heeft geleid. Mijn argument is dat ik niet wist dat er een verbod gold. Hoe kan een gemeente van mij verwachten dat ik op de hoogte ben van de plaatselijke verordeningen?

2) Is er op het forum ervaring met de diensten van "boetejuristen" zoals http://www.boetejuristen.nl? Zij bieden aan om kostenloos de zaak voor de rechtbank te brengen. Zou dat zin hebben?***

Reactie van Annemieke Zerdoun:

U zou bezwaar willen maken op grond van het feit dat u niet op de hoogte was van de regeling van de Gemeente.

Doorgaans is het feit dat iemand niet op de hoogte is van een verbod of regeling geen gegronde reden voor bezwaar. Naar verwachting zal uw beroep dan ook worden afgewezen.