Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Forse verandering bij regelement camping

Vraag gesteld door Hopvissie op 31 oktober 2018

Goedemiddag,

Ik zou graag vernemen of camping de Midden Veluwe aangesloten is bij Recron?

Onze camping heeft namelijk de regelementen vors aangepast voor 2019!

Dit zonder eerder vermelden aan ons.

Dit houd in bij verkoop stacaravan dat zij meer geld vragen.
Meer stageld.
Verhuur stacaravan opeens nog maar 4 weken mogelijk.
Geen advertenties meer voor verhuur.
Tenaamstellingskosten.

Wat hieraan te doen

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een jaarplaats op camping De Midden Veluwe. Voor het komende jaar heeft de ondernemer de voorwaarden drastisch gewijzigd. U vraagt zich af of deze wijzigingen wel geoorloofd zijn.

RECRON
Camping De Midden Veluwe is géén RECRON-lid, derhalve zijn de RECRON-voorwaarden hier niet van toepassing. Evenmin kunt u eventuele geschillen voorleggen aan de Geschillencommissie Recreatie (camping immers geen RECRON-lid, en camping zelf niet aangesloten bij de SGC).

Huurovereenkomst
Uiteindelijk dient aan de hand van uw huurovereenkomst met camping De Midden Veluwe, alsmede het toepasselijke campingreglement, na te gaan welke voorwaarden gelden.

Helaas heb ik het campingreglement/ algemene voorwaarden van de camping niet aangetroffen op hun website.

Wijziging voorwaarden
Normaliter is het een ondernemer van een camping toegestaan, jaarlijks de voorwaarden en tarieven te wijzigen. U heeft dan de keuze de wijzigingen wel of niet te accepteren. Wanneer u niet instemt met de nieuwe voorwaarden, dan heeft u het recht de huurovereenkomst te beëindigen.

Ondanks dat de camping gen RECRON-lid is zal een rechter de redelijkheid van de voorwaarden toetsten aan die van die voorwaarden van de een branche-organisatie zoals de RECRON.

Kosten verkoop
Welk tarief hanteerde de ondernemer afgelopen jaar. En wat wordt het tarief voor volgend jaar?

Stageld
Met welk percentage is het jaargeld verhoogd? Is er een maximum gesteld an de jaarlijkse huurverhoging in de huurovereenkomst of campingreglement?

Verhuur chalet
Een ondernemer is ook op een RECRON-camping niet gehouden om verhuur van het chalet an derden toe te staan. Wanneer de ondernemer verhuur toestaat, dan mag hij regels stellen over onder meer het maximaal aantal eken dat het chalet per kalenderjaar verhuurd mag worden.

Kosten tenaamstelling
Betreft het kosten die aan de kopers van een chalet met behoud van plaats worden doorbelast? Welk tarief hanteert de ondernemer hierbij?

Meer informatie over uw rechten als eigenar van een chalet of stacaravan vindt u oponze website.