Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

eigen risico verzekering om eigen risico bij huur camper af te dekken

Vraag gesteld door gemmaron op 13 november 2017

Ik heb een camper gehuurd bij een camperverhuurbedrijf in Bleiswijk. Deze verhuurder hanteert een borg ten behoeve van het eigen risico van €1000,-. Ik heb bij Allianz een eigen risico verzekering af gesloten. Ik heb met parkeren van de camper schade gereden aan zowel de camper als een geparkeerde bestelbus. De schade van beide voertuigen bij elkaar opgeteld was hoger dan €1000,-. Van de verhuurder krijg ik mijn borg dus niet terug. Nu krijg ik van Allianz alleen het bedrag terug ter grote van de schade ontstaan aan de camper, maar niet de schade aan de bestelbus want zo stelt Allianz, deze schade kan door de verhuurder verhaalt worden op hun WA verzekering. Klopt dit? ik zit nu voor bijna €600,- in het schip terwijl ik dacht hiervoor verzekerd te zijn

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft met een gehuurde camper schade gereden. De schade aan de camper en het voertuig van wederpartij is hoger dan de € 1.000,- borg (tevens maximum aan eigen risico). Ondanks dat u hiervoor bij Allianz een 'eigen risico verzekering' heeft afgesloten, schiet u er zelf toch nog voor circa € 600,- erbij in. U vraagt zich af of de redenering van Allianz wel juist is.

Of de camperverhuurder als Allianz hier juist hebben gehandeld, hangt af van de inhoud van de huurvoorwaarden als de polisvoorwaarden van Allianz.

Huurvoorwaarden camper
Allereerst dient u in de voorwaarden na te gaan voor welke schade u aansprakelijk bent en op welke schade het eigen risico (betaalde borg) betrekking heeft.

De WA-verzekering van de camper, dekt inderdaad de schade aan het voertuig van de wederpartij. Vraag is nu of de verhuurder nu wel conform de huurvoorwaarden gehandeld heeft.

Eigen risico verzekering Allianz
Uit de polisvoorwaarden moet blijken welke schade wel of niet gedekt is.

Komt u er niet uit, dan ben ik bereid aan de hand van de door u per e-mailper e-mail toe te sturen stukken - huurovereenkomst, de polisvoorwaarden - te beoordelen of de camperverhuurder als Allianz hier juist hebben gehandeld.