Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Heeft APK invloed op dagwaarde wanneer auto mogelijk Total Loss is

Vraag gesteld door Jan R op 4 maart 2015

Recent heeft de auto schade opgelopen door een ongeval waarbij de tegenpartij aansprakelijk is. Onze garage geeft aan dat de auto mogelijk Total Loss is.

De auto moet binnenkort gekeurd worden.

Kun je de uitkomst van de expertise beïnvloeden door de auto eerst te laten keuren, waarbij ik er vanuit ga dat de auto goedgekeurd wordt ? Kortom, heeft een recente APK invloed op de dagwaarde?

Of mag dit niet omdat de expert dan mogelijk niet meer goed kan vaststellen wat het waardeverschil is door het ongeval?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

Uw auto is mogelijk total loss. U vraagt zich af of een APK hier nog iets aan kan veranderen. De schade wordt door een expert bepaald. De schade is het verschil tussen de dagwaarde van de auto voor de aanrijding en de restwaarde van de auto na de aanrijding. Als de auto net APK was gekeurd voor de aanrijding kan dat van invloed zijn op de dagwaarde van de auto. De restwaarde wordt bepaald door de waarde van de auto direct na de aanrijding. Als u de auto later laat keuren blijft de waarde direct na de aanrijding bepalend.

Voor meer informatie over de berekening van de  schade na een aanrijding verwijs ik u naar onze website: http://www.anwb.nl/rechtshulp/aanrijding-en-dan/welke-schade-claimt-u/auto-total-loss