Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Amslod reageert niet op bezwaar en vraag om ontbinding van de koop via een aangetekende brief

Vraag gesteld door M van Alfen op 10 februari 2017

Hoe ga ik dit kort houden. Vanaf de eerste week al contact met Amslod over de afwijkende actieradius die in de folder op 150 km staat na doorvragen bij de verkoper had hij het over ruim 100 echte km omdat de actie radius vaak afwijkt met de te behalen km in de praktijk en ik er minimaal 60 km per dag mee moet kunnen fietsen.
Mijn fiets kwam namelijk niet verder dan 48 km. Na veel beloftes met een nieuwe software, update, twee keer terug naar de fabriek en zou ik ze nog 1 kans geven. Nu komt na 5,5 maand de aap uit de mouw. Hij kan helemaal niet meer dan 48 km halen bij de hoogste ondersteuning.... Ze hadden me al eens eerder beloofd om de koop te ontbinden maar ik moest ze echt eerst nog een kans geven want hij was overtuigd van dat het dan opgelost zou zijn.... niet dus... maar terug komen op de afspraak gebeurde ook niet. Enige voorstel was een extra accu leveren maar hoe ga ik die meenemen, en dan in stad Utrecht... onder mijn arm bij mijn cliënten langs....? Als ik me daar niet in kon vinden was de enige oplossing een brief naar directie. Op mijn eerste normale brief geen reactie, op mijn tweede aangetekende brief weer geen reactie. Ik heb in deze brief gevraagd om ontbinding van de koop en verwezen naar non conformiteit zoals ook bekend is bij auto's waarin de verkoper iets anders heeft verteld dan de auto daadwerkelijk kan. Maar nu geen reacties van hun kant... hoe moet ik dit verder aanpakken. Volgens mij Ijn ze ook geen lid van de BOVAG tweewielers en dus geen geschillencommissie.
ANWB geeft ook een positief advies over deze fietsen. Kunnen jullie iets betekenen in deze?
Vriendelijke groeten Marjon

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een elektrische fiets gekocht van het merk Amslod. Opgegeven actieradius in de folder betreft 150 km. De verkoper stelde accu een actieradius heeft van 100 échte' kilometers. In de praktijk komt u in de hoogste stand niet verder dan 48 km.

Actieradius van een electrische fiets is sterk afhankelijk van vele factoren zoals klimatologische en geologische omstandigheden, wegdek, gewicht fietser etc.

Graag verneem ik van u over welk type electrische fiets het hier handelt. Voorts ben ik benieuwd naar de informatie die de verkoper over de actieradius heeft meegedeeld. Doelde de ve verkoper op 100 'echte'kilometers in de joogste stand? Tenslotte verneem ik graag naam bedrijf verkoper.

Mocht de verkoper/fabriekant onjuiste informatie aan u hebben verstrekt over de actieradius (hoogste stand), dan kunt u zich beroepen op dwaling (art 6:228 BW). Op grond van dwaling kunt u de koopovereenst (gdeeltelijk) vernietigen.

Meer informatie overdwaling bij aankoop vindt u op onze website.