Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ruitschade ontdekt na koop

Vraag gesteld door DwightKSchrute op 8 juni 2015

Goedenmiddag,

Zaterdag 6 juni hebben wij via een garage een nieuwe Volkswagen Golf gekocht met 6 maanden BOVAG-GARANTIE en een onderhoudsbeurt. Op de weg naar huis kwamen wij erachter dat er in de voorruit een aantal barstjes zaten (zeker goed zichtbaar). Ik heb maandagochtend gelijk gebeld met de garage maar volgens de meneer viel het onder gebruiksschade, vergelijkbaar met een kras op de deur en een vlek in de bekleding. Medewerkers van Kwik-fit (wij wilden het na het telefoontje met de garage via de verzekering regelen, maar Kwik-fit wil het niet maken) vertelden mij dat het zelfs gevaarlijk is om ons zo op pad te sturen. Ik ben op zoek naar, het liefst schriftelijke, beschrijving van wie hier in zijn recht staat met betrekking tot garantie en de ruitschade.

Met vriendelijke groet,
Daan van Winsen

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Onlangs heeft u een occasion gekocht bij een Bovag aangesloten garagebedrijf, inclusief 6 maanden Bovag garantie. Vlak na levering ontdekte u ruitschade. De garagist stelde dat deze schade uitgesloten is van garantie. U vraagt zich af of dit wel klopt.

Op grond van de Bovag garantiebepalingen zijn o.a. ruiten uitgesloten van garantie. Wel zou u ter zake desbetreffende ruitschade, zich kunnen beroepen op de 'wettelijke garantie', oftewel: (non)conformiteit ex art 7: 17 BW juncto art 7:18 lid 2 BW.

Wilt u meer informatie over conformiteit? Raadpleeg dan de informatie op onze website: http://www.anwb.nl/rechtshulp/koop-en-onderhoud/klachten-na-aankoop/stappenplan-klachten-na-aankoop