Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

schade taxatie caravan

Vraag gesteld door bleske op 18 april 2015

Onze caravan zijkant heeft stormschade opgelopen.
De schade is door mijn reparateur beraamt op 4000 euro.
Nu is een taxateur van mijn verzekering langs geweest en heeft de caravan getaxeerd op 6000 euro.
Nu mogen we hem toch nog niet laten repareren omdat de taxateur eerst wil weten wat de caravan opbrengt als hij in deze staat wordt verkocht.
Kan dit zomaar ?
Wij willen graag onze caravan houden en de reparatie waarde is toch lager dan de taxatie waarde?
Onze reparateur heeft ook aangegeven dat we eventueel wel zelf een klein gedeelte van de reparatie zelf willen betalen maar daar wil de taxateur ook niet in meegaan.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft schade aan uw caravan. Een taxateur bekijkt de schade.

Om vast te stellen welke schade u kunt verhalen wordt gekeken naar de dagwaarde (waarde van de caravan zonder schade), de restwaarde (waarde van de caravan met schade) en de herstelkosten. Om de waarde van de caravan te bepalen met schade wordt inderdaad gebruik gemaakt van opkopers. Deze geven aan voor welk bedrag zij de caravan nog zouden willen kopen. U hoeft de caravan niet aan de opkoper te verkopen. De caravan is van u, dus u bepaalt zelf of u herstelt of verkoopt. Wel kan het zijn dat de caravan total loss is. De herstelkosten zijn in dat geval hoger dan het verschil tussen de dagwaarde en de restwaarde. Als u dan toch wilt herstellen zult u zelf bij moeten dragen in de herstelkosten.

Ik verwijs u naar onze website voor meer informatie over total loss: http://www.anwb.nl/rechtshulp/aanrijding-en-dan/welke-schade-claimt-u/auto-total-loss