Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

garage heeft zonder toestemming te vragen extra reparatie uitgevoerd

Vraag gesteld door Johan123456 op 27 augustus 2018

Onze auto is naar de garage gebracht voor vervangen van lagers van de koppeling. kosten € 850,00. in de ochtend ben ik gebeld dat ook de koppelingsplaat vervangen moest worden hierover overlegd welke dat zou worden, uitgekomen op de een na duurste waarbij er een totaalbedrag van € 1050,00 uit kwam. Hierop akkoord gegeven, gezien als een onvoorziene tegenvaller.
Rond 17.00 de auto weer opgehaald, waarbij ik onaangenaam verrast werd met de mededeling dat ze ook de versnellingsbak hadden moeten vervangen.
Wat kunnen we in deze situatie?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U vraagt zich af wat uw rechten zijn nu de garagist naast de koppeling, zonder overleg tevens de versnellingsbak heeft vervangen.

Indien de garagist zonder uw goedkeuring meer repareert of vervangt dan vooraf was afgesproken, dan kunt u van de garagist verlangen deze ongevraagde reparatie of vervanging ongedaan te maken. In desbetreffend geval dient de garagist de oude versnellingsbak terug te plaatsen.

Let wel; mocht nadien blijken dat de versnellingsbak toch vervangen dient te worden, dan heeft u uiteindelijk te maken met dubbel zoveel arbeidskosten; het geheel moet wederom worden gedemonteerd (beide onderdelen liggen immers in elkaars verlengde).

Meer informatie over klachten na reparatie vindt u op onze website.