Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Camping algemene regels

Vraag gesteld door Gerard Klooster op 12 november 2018

Mijn vader en moeder hebben een stacaravan staan op camping Boszicht te Smalbroek ( Beilen ). Mijn vader is dit voorjaar overleden ( 19 mei ).
Mijn moeder heeft nu de nieuwe rekening voor 2019 ontvangen. Op deze factuur zou ze volgens de campingregelement voor 2 personen moeten blijven betalen, dit terwijl mijn moeder alleen is.
Afgelopen zomer ben ik er zelf geweest met mijn kinderen ( 2 ). Voor de vakantie uit ben ik een paar keer daar geweest voor verbouwing, toen werd mijn telkens verteld dat ik er gerust op de camping mocht omdat er toch al was betaald voor twee personen en enkeld de derde persoon zou voor betaald moeten. Helaas op het eind van de week kreeg ik tehoren dat ik voor alle drie moest betalen. Reden was dat het alleen geldt als me moeder ook aanwezig is.
Wie heeft hier een antwoord op en waar ik hierover duidelijkheid kan krijgen

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

Uw ouders hebben een stacaravan op camping Boszicht te Smalbroek. Op 19 mei is uw vader overleden.U heeft nu 2 vragen:

  • Uw moeder heeft een rekening voor 2019 ontvangen.Dit tarief is gebaseerd op 2 personen en u vraagt zich af of dit niet anders kan.
  • U bent afgelopen zomer met uw gezin in de stacaravan van uw moeder geweest. Hiervoor moest u voor alle personen betalen,met als reden dat uw moeder niet aanwezig was.

Allereerst wil ik u condoleren met het overlijden van uw vader.

Beide vragen hangen af van de voorwaarden en het reglement van de camping.

Vaak zie je dat het tarief van een jaarplaats wordt geheven, inclusief 2 personen. Dat is dan gewoon een vast gegeven en het maakt niet uit of de jaarplaats wordt gebruikt door 1 of 2 personen. Bij camping Boszicht zie je dit ook terug in de prijslijst van de jaarplaatsen.

De overeenkomst wordt aangegaan tussen de ondernemer en de recreant. In dit geval waren dat uw ouders. U vormt geen onderdeel van de overeenkomst en wordt dus gezien als een derde, een ander dan met wie de overeenkomst is aangegaan. Als de camping is aangesloten bij de Recron, dan betekent dat dat in art. 8 van de voorwaarden staat dat er toestemming nodig is van de ondernemer om in het kampeermiddel te verblijven en dat daaraan voorwaarden kunnen worden verbonden. Het is goed mogelijk dat het anders werkt als uw moeder zelf ook aanwezig is.