Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto al 2 maanden bij garage

Vraag gesteld door Chaoot op 23 februari 2018

Ik maak me grote zorgen. In december is mijn auto (10 jaar oud) gekeurd en heeft een grote beurt gekregen. Dit kostte me rond de 900 euro. De auto heeft nog geen week gereden of ik moest tot 2 keer toe terug naar de garage. De auto staat er nu al 2 maanden. Ze kunnen de storing niet oplossen. Wel is er aangegeven dat het me nu al tussen de 350 en 750 euro kan kosten áls ze de auto kunnen repareren. Heb ik niet recht op iets van een garantie? Het kan toch niet zo zijn dat ik 900 euro heb betaald voor een auto die het na een paar dagen al niet meer doet?

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

Afgelopen december is uw tien jaar oude auto gekeurd en heeft ook een grote beurt gehad. Binnen een week na de beurt krijgt u te maken met een storing. Tot twee keer toe bent u terug gegaan naar de garage. De auto staat, nu twee maanden later, nog steeds bij de garage omdat ze de storing maar niet kunnen oplossen. Ze kunnen wel aangeven dat het tot nu toe ongeveer tussen de €350 - €750 gaat kosten. U vraagt zich af of u dat wel moet betalen aangezien de auto een paar dagen na de grote beurt kapot is gegaan.

Het is uit uw vraag niet af te leiden wat er precies gerepareerd is tijdens de grote beurt. Indien de storing verband houdt met die eerder uitgevoerde werkzaamheden, kunt u de garagist daarop aanspreken. U hebt immers recht op een deugdelijke reparatie van uw auto.

Als u er met de garagist niet uitkomt kunt overwegen om een onafhankelijke expertise te laten uitvoeren om te achterhalen of er een causaal verband bestaat tussen de reparatie en de storing. Indien u een rechtsbijstandverzekering hebt kunt u die inschakelen. Het inschakelen van een onafhankelijke expert is daarbij doorgaans gedekt.

Als de garage BOVAG aangesloten is dan kunt u eventueel uw geschil voorleggen aan de Geschillencommissie Voertuigen.

Meer informatie over reparatie en onderhoud vindt u op onze website.