Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ik heb een aankondiding van beschikking gehad op mijn buscamper met vermelding categorie 1 feitcode R-495.Waar kan ik dit checken wat dit betekent?

Vraag gesteld door Kavewee op 19 augustus 2015

Dit zou inhouden dat ik langer dan 3 dagen geparkeerd staat maar ik kan nergens vinden dat ik daar niet mag parkeren er staat nergens een bord het zou dus waarschijnlijk gaan om een gebied waar een dergelijk verbod zou moeten gelden maar ik kan dat nergens terugvinden niet in het APV artikel 5:6 of een aanwijzingsbesluit dat door de gemeente Rotterdam zou moeten gelden voor een gebied in Charlois!

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een aankondiging van beschikking ontvangen in verband met het langer dan drie dagen geparkeerd staan met de buscamper. 

U kunt de betekenis van genoemde feitcode nagaan in het feitenboekje parkeren en overlast van het Openbaar Ministerie. In artikel 5:6 van de Algemene plaatselijke verordening Rotterdam staat:

Caravans, aanhangwagens e.d.

1. Het is verboden een woonwagen, kampeerwagen, camper, caravan, magazijnwagen, aanhangwagen, keetwagen of ander dergelijk voertuig dat uitsluitend of mede voor andere dan verkeersdoeleinden wordt gebruikt, te parkeren:

a. op door het college met het oog op de bescherming van het uiterlijk aanzien van de gemeente aangewezen wegen of weggedeelten, of

b. langer dan op drie achtereenvolgende dagen op door het college met het oog op de verdeling van beschikbare parkeerruimte aangewezen wegen of weggedeelten.

 

 ***

Reactie van Kavewee:

Beste David Sjoer,

hartelijk dank voor de informatie, inmiddels heb ikzelf deze informatie ook al van internet geplukt, maar ik blijf toch op de vraag steken, welke gebieden het zijn, waar punt a en b van art.5:6 van de APV Rotterdam betrekking op hebben, dit staat n.l. niet in de APV Rotterdam, maar zou toch op de een of andere manier door de gemeente Rotterdam kenbaar gemaakt moeten worden?

Er staan nergens borden, dus hoe zou ik moeten weten, dat ik geparkeerd sta, waar je niet langer dan 3 dagen mag staan!

Wie kan mij verder helpen?

Bij voorbaat dank.

Kavewee