Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Particuliere verkoop ontbinden

Vraag gesteld door Mymajo op 18 juni 2017

18 dagen geleden hebben wij een stacaravan gekocht (particulier). Gisteren pas hebben wij het keuringsrapport gezien. Hier was de waarde van de stacaravan veel lager getaxeerd als wat wij ervoor betaald hebben. Is het mogelijk om op grond hiervan de koop te annuleren?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een stacaravan gekocht van een particulier. Nu blijkt de waarde van de caravan lager te zijn dan wat u ervoor heeft betaald. U vraagt of nu u van de koop af kunt.

U heeft een koopovereenkomst gesloten. De afspraken zoals die zijn gemaakt zijn bindend. Blijkt na het sluiten van de koop dat de prijs te hoog is dan is dat geen reden om de koop kosteloos ongedaan te maken. U heeft als koper immers een onderzoeksplicht. U had vooraf de prijs kunnen onderzoeken en kunnen onderhandelen. Als de prijs eenmaal is afgesproken kan dat alleen nog als de verkoper hieraan mee wil werken. U zou dus contact op kunnen nemen met de verkoper. Blijft deze bij de afgesproken prijs dan is dat wat geldt.

Mocht uit de keuring blijken dat de stacaravan gebreken vertoond die u als koper niet hoefde te verwachten dan zou u wellicht op deze grond de koop ongedaan kunnen maken.

Voor meer informatie over aankoop van een particulier en klachten na aankoop verwijs ik u graag naar onze website.