Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

materiele schade achteraf na een aanrijding.

Vraag gesteld door ebuy op 5 juni 2018

Dochter van 12 fietst over het fietspad samen met een vriendinnetje waarbij ze op een T splitsing aangereden worden door een auto van links waar een doorgetrokken streep staat. Beide meisjes vallen tegen de auto aan en over elkaar heen. De automobilist stopt, helpt de meiden overeind, raapt tassen op en rijdt door. Doordat de politie ingeschakeld wordt door ons is de bestuurster te achterhalen. De schade is aanzienlijk. Behalve lichamelijk letsel is er ook materiele schade, hoeveel wordt pas later duidelijk. De politie maakt proces verbaal op, maakt foto van beide fietsen en vertrekt. De bestuurster meldt zich later op de avond. Toen werd ook duidelijk dat de mobiele telefoon van mijn dochter beschadigd was, evenals de behuizing van haar laptop. Deze zaten beide in haar schooltas en zijn nog geen jaar oud.
Er is een europees schadeformulier ingevuld met beide handtekeningen erop.
De schade van de fiets is inmiddels geschat op ruim € 450,00 . Ik weet echter niet hoe ik de schade moet laten schatten van laptop en telefoon.

Behalve flinke kneuzingen heeft mijn dochter geen ander lichamelijk letsel, uitgesloten door een huisarts. Wel moet ze naar de fysio toe omdat mijn dochter vrij veel en fanatiek sport om zo verder letsel te voorkomen.


Kan iemand me vertellen hoe ik de rest van de schade moet verhalen? Of moet ik wachten op contact van de verzekering van de bestuurster? Alvast heel erg bedankt voor reacties!

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Uw dochter is samen met een vriendin op de fiets aangereden door een automobilist. NAast materiële schade heeft uw dochter tevens licht letsel (kneuzingen) opgelopen. U vraagt zich af hoe nu te handelen.

Bij letselschade is het raadzaam om professionele juridische hulp in te schakelen. De ANWB Verkeersslachtofferlijn kan helpen.

ANWB Verkeersslachtofferlijn
De ANWB Verkeersslachtofferlijn adviseert over de aansprakelijkheid en het verhalen van letselschade na een verkeersongeval. Een ervaren medewerker geeft advies over de afhandeling van een verkeersongeval. Ook voor een persoonlijk gesprek over de gang van zaken rond het ongeval kun je terecht bij de Verkeersslachtofferlijn. De Verkeersslachtofferlijn is tijdens kantooruren bereikbaar op 088 269 7766.

De medewerkers van de ANWB Verkeersslachtofferlijn kunnen niet helpen bij vragen over o.a. boetes of klachten na reparatie of aankoop van een voertuig. Voor dit soort vragen kun je terecht op ons Expert platform.

Een letselschadejurist inschakelen?
Een letselschadejurist moet weloverwogen gekozen worden. Je legt namelijk de kans op schadevergoeding in zijn handen. Ook is het belangrijk dat je je prettig voelt bij je belangenbehartiger. De afwikkeling van een letselschadezaak kan ten slotte enkele maanden of jaren in beslag nemen. De ANWB Verkeersslachtofferlijn kan helpen bij het maken van deze keuze.

Meer informatie overschade verhalen ofletselschade regelen vindt u op onze website.

Sterkte en beterschap wat betreft uw dochter!