Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto Peugeot 508 THP benzine bj. 2011 km.stand 34000 kapotte hoge druk benzine pomp

Vraag gesteld door made1 op 3 september 2015

In Frankrijk de hogedruk benzinepomp kapot. Daar gerepareerd. auto is nu 4 jaar oud en buiten de fabriek garantie. Vraag: komt dit bij die motoren meer voor en kan ik bij Peugeot Nederland een beroep doen op de non conformiteit.
De auto is na de garantie niet bij een officiele Peugeot dealer in onderhoud maar bij een PCA vakgarage. Kan ik Peugeot Ned. aansprakelijk stellen voor de kosten van € 839.51 incl onderdeel,arbeidskosten en BTW. Of een redelijke coulance van de reparatie eisen.
PS. de kapotte benzine pomp heb ik in mijn in bezit.

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

De hoge druk benzinepomp van uw Peugeot 508 THP is kapot gegaan. De auto is gerepareerd in Frankrijk. U vraagt of dit vaker voorkomt bij deze motoren en of het mogelijk is een beroep te doen op non-conformiteit. 

Dit probleem kan bij dit type motor inderdaad voorkomen. Volgens onze auto-experts dient een dergelijke brandstofpomp in ieder geval minimaal 8 jaar of 100.000 km meegaan. Het defect kan echter ook een gevolg zijn van verkeerd getankte brandstof. Dat zou uit onderzoek moeten blijken. 

U dient de verkoper aan te spreken en een beroep te doen op non-conformiteit. De importeur is namelijk geen contractspartij. U dient altijd verkoper in de gelegenheid te stellen een gebrek te verhelpen. In dit geval is de auto gerepareerd in Frankrijk. Heeft u voordat u de auto liet repareren contact gehad met de verkoper?

Meer informatie over te nemen stappen vindt u op onze website***

Reactie van made1:

Beste David Sjoer,

Nee in Frankrijk heb ik geen contact gehad met de garage waar ik de auto heb gekocht. wel met het garage bedrijf waar ik na de garantie periode mijn auto in onderhoud heb, dat is een PCA Peugeot garage bedrijf in Bladel.
En heb ik contact en overleg gehad met de PCA mobiliteit service onder gebracht bij Bovemij. De auto is wel in een originele Peugeot garage Bernier in Orleans gerepareerd. Bij thuis komst heeft de PCA garage wel contact opgenomen met Nefkens Brabant maar die zeggen dat ze niets voor mij kunnen doen en zelf stappen moet ondernemen bij de importeur. Deze heb ik gebeld en ik kan die een mail met documentatie met mijn verhaal sturen naar hun service afdeling en kijken of ik aanspraak kan maken op een coulance regeling.

Met vriendelijke groet Jos van der Made.***

Reactie van David Sjoer:

Zoals ik eerder al aangaf dient u juridisch gezien altijd de verkoper in de gelegenheid te stellen het gebrek te verhelpen. Nu was dat in uw geval niet mogelijk omdat u in Frankrijk was, maar dan dient u de verkoper in ieder geval wel op de hoogte te brengen. Deze kan dan bijvoorbeeld overleg plegen met de andere garage. 

Ik adviseer u een reactie van de importeur af te wachten. Als er inderdaad sprake is van een buitensporig gebrek dan lijkt  een coulancevergoeding zeker op zijn plaats.