Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Afhandeling boete zweden

Vraag gesteld door Boete Zweden afhandeling op 12 juli 2017

Goedemorgen, wij hebben gisteren een boete van 120 euro gekregen in Stockholm Zweden voor parkeren in de verkeerde rijrichting. We zitten erover na te denken om de boete niet te betalen en we hebben beroep aangetekend. Wat zijn hier de gevolgen van? Krijgen we bijvoorbeeld de boete thuis gestuurd en blijft het dan 120 euro of krijgen we gelijk extra boetegeld erbij? En zo ja hoeveel?

Mvg Sil Kruithof

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een parkeerboete uit Zweden ontvangen vanwege het parkeren in de verkeerde rijrichting. U heeft bezwaar ingesteld, en vraagt wat de gevolgen hiervan kunnen zijn.

Parkeren in de verkeerde richting
Een voertuig moet altijd aan de rechterkant van de weg worden geparkeerd. In een straat met aan de rechterzijde een tram en in straten met eenrichtingsverkeer mag ook aan de linkerkant worden geparkeerd.

Indien u de overtreding an sich niet betwist, dan is bezwaar maken niet zinvol.

Indien bezwaar wordt afgewezen, dan is het niet uitgesloten dat de uiteindelijke boete hoger uitpakt al dan niet met bijkomende procedurele kosten.

CJIB
Indien u een verkeersboete onbetaald laat, dan kan - nadat de bezwaar/beroepstermijnen verstreken zijn - de boete ter inning worden doorgestuurd aan het CJIB.

Meer informatie over verkeersregels Zweden vindt u op onze website.