Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verplichte deelname aan uitrol WiFi op camping

Vraag gesteld door Marco Koornneef op 7 augustus 2018

Al enige jaren ben ik eigenaar van een stacaravan op de Betteld. Daar is momenteel matige WiFi aanwezig. Het management heeft besloten om een beter WiFi netwerk uit te rollen. Dit neemt natuurlijk kosten met zich mee. Nu worden deze kosten (75 euro per jaar) doorberekend aan alle eigenaren op het park. Dit proces is verlopen zonder dat een en ander is besproken in de ledenvergadering.

Nu begrijp ik dat een beter WiFi netwerk door veel mensen gewaardeerd wordt, echter heb ik zelf die behoefte niet. Ik krijg het idee dat ik iets moet betalen zonder dat ik het wil gebruiken!

Wanneer ik aan de camping uitleg dat ik deze behoefte niet heb, krijg ik als antwoord dat maar vijf andere eigenaren het ook niet willen, en dat iedereen wel moet betalen.

Mijn vraag is nu, welke mogelijkheden heb ik om dit bedrag te weigeren te betalen. Het lijkt mij logisch dat een dergelijk proces moet verlopen middels een stemming!

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U vraagt zich af of u als recreant op een camping gehouden bent om jaarlijks mee te betalen aan een wifi verbinding, ondanks dat u hier geen gebruik van zal gaan maken.

Het is de vrijheid van de ondernmer om de recreanten te verplichten tot afname van wifi-aansluiting. Sommige ondernemers doen dit ter voorkoming van een wirwar aan aansluitingen op de camping. De ondernemer handelt zodoende niet in strijd met de wet of de Recron voorwaarden.

Mocht het merendeel van de recreanten tegen een dergelijke wifi-aansluiting zijn, dan is het verstandig dat u de ondernemer hierop wijst, wellicht is de ondernemer dan genegen om er toch vanaf te zien.

Meer informatie over uw rechten op een camping vindt u op onze website.