Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanschafprijs auto

Vraag gesteld door Pleuntje2209 op 6 december 2017

Wij willen een andere auto kopen, via autotrack gezocht naar iets binnen ons budget. Prijs via autotrack €4950, maar bij de dealer staat het prijskaartje van €5450, exclusief kosten rijklaar maken van €595? We krijgen €500 terug voor onze auto. Ik bel op over het verschil in prijs en dat afleverkosten (of andere namen voor extra kosten) niet meer berekend mogen worden. Ik kreeg stotterend antwoord, het verschil zat in de netto/bruto waarde van de aanschafzonder inruil van een auto, maar de verkoper vond het zo vervelend om dit gesprek te voeren dat de aan te schaffen auto afgetankt zou worden en we kregen ineens €50 meer terug voor de auto. Volgens mij klopt heel zijn uitleg niet en weet de verkoper dit zelf ook maar probeert hij van alles dat ze zoveel mogelijk winst hierop maken. Handtekening hebben we niet op de overeenkomst gezet, maar wel mondeling toegezegd dat we de auto willen. Hopelijk kunnen jullie mij hierin advies geven

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Bij aankoop van een occasion heeft u een vraag over het verschil in koopprijs (advertentieprijs vs prijskaartje bij garagist) alsmede in rekening te gebrachte afleverkosten bij de aankoop van een auto.

Advertentieprijs vs prijskaartje bij garagist
Wanneer een autobedrijf op haar website een auto te koop aanbiedt, dan mag u erop vertrouwen dat u deze auto voor de geadverteerde prijs kunt kopen.

Het bruto/netto verhaal van de verkoper raakt hier kant noch wal.

Afleverkosten
Vanaf 1 november 2016 moeten alle kosten die gemaakt moeten worden om een auto af te leveren in de verkoopprijs zitten. Dus ook de niet vermijdbare afleveringskosten. Zo komt u als consument niet voor verrassingen te staan. Krijgt u toch te maken met onverwachte kostendan kunt u dit melden bij Consuwijzer.

Meer informatie over rijklaarmaakkosten vindt u op onze website.***

Reactie van Pleuntje2209:

Dank je wel voor deze duidelijke uitleg!