Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

vervangend vervoer na aanrijding buiten mijn schuld

Vraag gesteld door Emiel1 op 3 augustus 2015

Na aanrijding (buiten mijn schuld-iemand rijdt achteruit met aanhanger) wordt mijn auto total-loss verklaard en moet naar schadewerkplaats. Mijn caravan, waarmee ik zondag op vakantie in Nederland zou gaan en die al gepakt staat, kan ik niet gebruiken. Ik heb mijn vakantie nu al 3 dagen uitgesteld en zal die waarschijnlijk nog langer moeten uitstellen. Vraag: Kan ik op kosten van de andere partij een huurauto met trekhaak claimen? Ik heb mijn geboekte plaatsje op de camping al moeten annuleren .Kan ik de dagen, die ik thuis moet blijven (auto moet naar garage ivm bezoek expert- tijd reparatie auto) claimen? Zoja, van wie?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een aanrijding gehad. U zou met vakantie vertrekken en heeft een auto met trekhaak nodig voor uw caravan. U heeft al kosten moeten maken als gevolg van het feit dat u later op uw vakantiebestemming zult aankomen.

Als de tegenpartij aansprakelijk is voor de aanrijding zijn de kosten die rechtstreeks gevolg zijn van die aanrijding te verhalen op de tegenpartij, dus ook de kosten voor een huurauto (met trekhaak). Wel is het zo dat er afspraken zijn gemaakt tussen verzekeringsmaatschappijen onderling waarin is bepaald dat u van de kosten voor huurauto u 75% vergoed zal krijgen. Het overige deel is voor uw rekening. U zou immers als u in uw eigen auto op reis was gegaan dit deel van de kosten ook zelf hebben moeten betalen. denk hierbij aan afschrijving, onderhoud enz. http://www.anwb.nl/rechtshulp/aanrijding-en-dan/welke-schade-claimt-u/vervangend-vervoer

Voor de dagen dat u niet op vakantie bent gegaan kunt u wellicht ook terecht bij uw annuleringsverzekering.