Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

bekeuring a1 utrecht amsterdam

Vraag gesteld door robert74 op 29 juni 2015

Beste Anwb,

Hier bij vraag ik u hulp voor het volgende, ondanks heb ik 2 x op de A1 geweest vanuit Utrecht naar Amsterdam, na 19:00 uur.
geruime tijd later 2 bekeuringen ???
ik had me toch netjes op de cruise control aan de snelheid gehouden???

Wat blijkt,,, na Maarsen gaan we van 100 km naar 130 km,,, dat zag ik onder het bordje staan op de vangrail van 6:00/19:00 100km daar na 130 km.

Dus ik 130 km .. naar de omgeving Diemen naar schiphol. wat zie ik op de bekeuring,, dat dat stuk vanaf Vinkeveen 100 km is????
Er zijn mij zelfs div mensen voorbij gekomen ook omdat het gewoon totaal niet duidelijk is.

Ik heb bezwaar gemaakt maar het cjib maakt zich er makkelijk vanaf door te zeggen dat zij contact hebben met de weg beheerder en dat zij vinden dat het goed aangegeven staat !

Kunt u mij als lid van de Anwb helpen,, met deze zeer on terechte bekeuring?

met vriendelijke groet

Robert

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

Vervelend dat u een boete heeft ontvangen in verband met het overschrijden van de maximum toegestane snelheid. U heeft al bezwaar gemaakt, maar dit is ongegrond verklaard. 

Een soortgelijke vraag is eerder op ons platform gesteld. Deze vraag ging ook over onduidelijkheid bij verschillende maximumsnelheden op de Nederlandse wegen. Als de maximumsnelheid wel aangegeven is, verwacht ik niet dat een beroepsprocedure veel kans van slagen heeft. U heeft wel de mogelijkheid in beroep te gaan bij de Kantonrechter. Dit moet u binnen zes weken na dagtekening van de ontvangen beslissing op uw bezwaarschrift doen. U dient wel bewijs te hebben dat de situatie zodanig onduidelijk was, dat u niet kon weten dat er een andere maximumsnelheid gold. U kunt gebruik maken van ons handige stappenplan

In dit topic kunt u uw ervaringen delen.