Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

opzegging seizoenplaats in December wordt niet goed gekeurd mag dat?

Vraag gesteld door Leo44 op 7 maart 2017

Wij hebben een seizoenplaats op de camping en betalen van 1 April tot 1 April.
IVM ziekte afgelopen December opgezegd dat we per 1 April stoppen.
Campingbaas zegt dat er te laat si afgezegd had in October gemoeten dus moeten de seizoensplaats nu voordelig betalen vanaf 1April tot volgend jaar April.
Mag hij dit juridisch gezien doen of hebben wij op tijd opgezegd waardoor wij niet meer hoeven te betalen en de plaats hebben tot 1 April dit jaar?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een plaats op de camping van 1 april tot 1 april. U heeft opgezegd in december maar moet toch het hele jaar betalen. De campingeigenaar geeft aan dat u eerder had moeten opzeggen.

Een seizoenplaats is doorgaans voor enkele maanden.Vervolgens haalt u uw caravan weer weg. U geeft aan dat u van april tot april huurt. Het lijkt er op dat dit dan een jaarplaats is. Dat kan gevolgen hebben voor de wijze van opzeggen. In de voorwaarden die de camping hanteert zal staan aangegeven hoe en wanneer u kunt opzeggen. Is dat inderdaad al in oktober dan kan de campingeigenaar u daar aan houden. Ik begrijp dat u in oktober nog geen reden had om op te zeggen maar in december wegens ziekte wel deze beslissing heeft moeten nemen. Wellicht is de campingeigenaar bereid u coulancehalve tegemoet te komen.

Indien uw camping is aangesloten bij de Recron worden de Recron voorwaarden gehanteerd. Deze voorwaarden en informatie over uw rechten en plichten op de camping vindt u op onze website.