Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Opzegging jaarplaats camping

Vraag gesteld door Andre leeuwerik op 27 augustus 2018

Goedemorgen
Is er een mogelijkheid dat er iemand op 12 september aanwezig is bij de bijeenkomst van de camping de veerhoeve in Wolphaartsdijk.
Dit ivm het opzeggen van de camping
Die avond is er ook iemand van de crecon aanwezig die het behartigd voor de eigenaar.
Die nieuwe eigenaar heeft in juni al bekend gemaakt dat wij 250 jaarplaatsen weg moeten omdat er op de locatie bungalows worden gebouw.
Graag zou ik en nog vele andere ANWB leden steun van jullie willen hebben
Mvg Andre Leeuwerik

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een plaats op een Recron camping. Nu wordt deze camping voor een deel geherstructureerd en komen er bungalows in de plaats van 250 jaarplaatsen. U vraagt of er iemand van de ANWB op de geplande bijeenkomst aanwezig kan zijn.

Op basis van uw lidmaatschap geven wij online juridisch advies. Het aanwezig zijn bij een bijeenkomst valt daar niet onder. Wel kunt u eventuele vragen aan ons voorleggen als deze er naar aanleiding van de bijeenkomst zijn.

U geeft aan dat het een Recron camping betreft. In de Recron voorwaarden is een specifieke regeling opgenomen voor het geval er sprake is van herstructurering.

Het is handig om al voor de informatiebijeenkomst te weten wat u mag en kunt verwachten. Informatie over uw rechten in geval van herstructurering wordt gegeven op onze website. Hier vindt u tevens een verwijzing naar de Recron voorwaarden.***

Reactie van Andre leeuwerik:

Ik ken de voorwaarden crecon.
Ik heb verledenjaar een stacaravan gekocht. Ik heb zo 700,- ingelegd voor infra volgens de voorwaarden krijg ik het terug min 10% per jaar.
Ik heb in juni toestemming gekregen om tuin voor de caravan te veranderen.
Dit omdat er een heg van 2 meter hoog stond en 1 meter breed.
Hier heb ik kosten voor gemaakt.
Deze kosten worden niet genoemd in de voorwaarden van de crecon
Graag zo ik van jullie advies over een juris die op dit gebied bekend is.
Zodat we die kunnen in huren
Andre leeuwerik***

Reactie van Annemieke Zerdoun:

U heeft nog een aanvullende vraag gesteld. Helaas is deze niet eerder onder mijn aandacht gekomen. Mijn excuses voor deze late reactie.

De vraag is in dit geval of er al bekend was dat er geherstructureerd zou worden op het moment dat u toestemming kreeg voor de aanpassingen van uw tuin. Als dat bekend was dan had u hierop gewezen moeten worden. U had zich dan de kosten voor de aanleg van uw tuin kunnen besparen.

U kunt deze kosten bij de campingeigenaar neerleggen als de herstructureringsplannen bekend waren. Komt u er met de eigenaar niet uit, dan kunt u ook hiervoor naar de Geschillencommissie Recreatie.