Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Elektrische aansluiting e-bike beschermen tijdens vervoer fietsendrager

Vraag gesteld door W. Appelboom op 22 juli 2023

Als ik de accu uit mijn fiets haal op de fietsendrager, hoe bescherm ik dan het contactpunt op de fiets?

Antwoord van Wouter

Antwoord van Wouter

ANWB Expert

U vraagt hoe u de contactpunten van uw e-bike accu kunt beschermen wanneer u deze zonder accu vervoert op een fietsendrager.

Hieronder licht ik mijn antwoord toe:

  1. De bagagedrager aansluiting beschermen kan met een Gepäckträgerakku-Kontakte | FAHRER of met een Basil beschermhoes universeel
  2. Bij een intube frame accu is de bescherming afhankelijk van het systeem: Bosch, Bafang, Shimano, Panasonic enzovoorts.
  • Voor de Bosch stekker is een afdekkap beschikbaar.
  • Ook zijn er hoezen die de complete frame openingen afdichten. Deze dienen veelal om de accu warmer te houden in de winter, maar zijn ook te gebruiken voor vervoer zonder accu op een fietsendrager. U dient te letten op de lengte van de afdekhoes en ik heb voor u als voorbeeld deze medium geselecteerd: Akku Cover Tube - Medium | FAHRER Berlin waarvan dit het EAN 4260416640085 is.
  • Bij sommige fietsmerken kunt u een losse frame afdekkap bestellen. Of uw fiets hiervoor geschikt is zult u na moeten vragen bij uw fietsenmaker of rijwielhandelaar.

Afsluitend:
Ik heb voor u de EAN nummers van de producten vermeldt in de linken. Uw rijwielhandelaar of fietsenmaker kan aan de hand van een EAN nummer het betreffende artikel bestellen. Zoals u online kunt zien zijn er prijsverschillen bij wie u het artikel bestelt. Mogelijk is een bestelling bij uw rijwielhandelaar of fietsenmaker voordeliger omdat u dan geen verzendkosten betaald.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.