Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Testen accupakket

Vraag gesteld door K. de Gelder op 12 juni 2024

Ampère doormeten van accupakket van een hybride auto kan dat ook bij de ANWB? Als second opinion (als de dealer garage zegt dat het binnen de specificaties valt en er geen aanspraak op de garantie gemaakt kan worden)?

Merk: Mitshubishi
Type: outlander
Bouwjaar: 2016

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U wilt de gezondheid van het accupakket van uw Mitsubishi Outlander PHEV laten controleren.

De conditie van de aandrijfaccu/accupakket noemen we de State Of Health, deze neemt altijd af tijdens de levensduur van deze accu. De manier van gebruik heeft een flinke invloed op het slijtageproces van de accu maar doorgaans gaan de accu’s enorm lang mee. We leggen dit uit op onze pagina over dit onderwerp: het accupakket van een elektrische auto.

Echter kan het meer dan eens nodig zijn om de conditie van de accu door een onafhankelijke partij te laten vaststellen, bijvoorbeeld bij aankoop of een geschil over garantie. Omdat de ANWB zelf niet de kennis en apparatuur in huis heeft om testen uit te voeren zijn we op zoek gegaan naar een betrouwbare partij. Op deze manier kunnen onze leden toch, en met korting, de conditie van de accu laten testen. Ziet u hiervoor: batterijtest met ledenkorting.