Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Mini Countryman kopen?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 24 november 2023

Waar op letten bij aankoop van deze occasion?
Wat opvalt is dat er 6 eigenaren zijn geweest (in 12 jaar tijd)
Wat zijn verder belangrijke aandachtspunten?

Merk: Mini
Type: Countryman cooper chili 1.6
Bouwjaar: 2010
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 123
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt of een Mini Coutryman een goede aanschaf is.

Het aantal eigenaren in het verleden geeft lang niet altijd een goede indicatie. Het gebeurt wel dat autobedrijven auto's onderling verhandelen of ruilen. Dat kan te maken hebben met specialisatie in een bepaald merk, soort of prijsklasse. Soms komt het voor dat een auto gewoon slecht te verkopen is vanwege de kleur of het ontbreken van gewilde opties. Dan kan een autobedrijf ervoor kiezen om de auto 'door te stoten'. De Mini Countryman heeft een hoge aanschafprijs, en hierdoor een behoorlijk specifieke doelgroep.

Belangrijk bij deze auto is dat de onderhoudshistorie compleet is. Deze motoren kunnen helaas wel last hebben van een oprekkende distributieketting wat voor kostbare problemen kan zorgen. Let extra op bijgeluiden bij een koude start!

Verder is het een behoorlijk betrouwbare auto. We hebben een occasiontest van een vergelijkbare auto op onze site. Natuurlijk is altijd het advies om een goede proefrit te maken met de auto. Zo kunt u voelen en ervaren of de auto echt past bij uw wensen. Meer informatie over een goede proefrit hebben we op onze site: ANWB proefrit maken.