Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Biedt de ANWB track and trace aan?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 28 november 2023

heeft de anwb track en trace systemen ? abonnementen ?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt of de ANWB ook track and trace aanbiedt voor de auto.

Om de auto eenvoudig terug te vinden kunt u gebruik maken van ANWB Smart Driver, op onze site lichten we dit toe: is een GPS tracker in de auto handig?. Smart driver is echter geen antidiefstalsysteem, GPS tracking is slechts een van de functionaliteiten.

Wilt u diefstalbeveiliging dan bent u afhankelijk van professionele inbouw. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van de diensten van Faringwell maar hier zijn de kosten echter ook wel naar.
U kunt natuurlijk ook gebruik maken van bijvoorbeeld Airtags van Apple  echter deze zijn door een dief vaak redelijk eenvoudig op te sporen of te demonteren.

 

Reacties

R. Fennet

Auteur - 10 maart 2024

Heb ik het goed begrepen dat de dongel voor ANWB Smart Driver een eigen SIM kaart heeft ten behoeve van het opzetten van een GSM verbinding met de ANWB ?  
Heeft de dongel  ook LSB en WiFi capaciteiten om in het geval van een vorm van jamming toch de locatie van de auto door te geven  ?

Pieter

ANWB Expert - 13 maart 2024

De aanwezige sim kaart zorgt ervoor dat er data overdracht kan plaatsvinden tussen de gegevens die Smart Driver verzamelt en de ANWB waar de gegevens worden geanalyseerd.
Op deze manier kan de positie van de auto bepaald worden, kan de auto een crash waarschuwing geven maar belangrijker nog; Smart Driver werkt om pech te voorkomen en zal hiervoor waarschuwen. Alle functionaliteiten kunt u inzien op onze site Smart Driver.
De functies die u benoemt zijn (voorlopig) niet aanwezig.