Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

SoH van Tesla accu bepalen

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 29 juni 2023

Hallo, hoe kan ik de prestatie van een tesla model 3 long range accu (laten) bepalen (160.000km, bj 2019)

Merk: Tesla
Type: model 3 long range
Bouwjaar: 2019
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt hoe u de conditie van de accu van een elektrische auto kunt bepalen.

De meest eenvoudige manier is de conditie laten uitlezen door de dealer. Echter is dit geen onafhankelijke partij dus wellicht heeft u twijfels aan de uitslag.

Er zijn diverse partijen die de conditie van de accu kunnen bepalen, helaas is er tot nu toe nog geen standaard methode voor. De beste ervaring hebben wij met de premium test die aangeboden wordt door Aviloo. Bij Aviloo is het mogelijk om de conditie te laten bepalen aan de hand van de premium test en aan de hand van de flash test. Een echte test en meting aan de hand van gebruiksgegevens worden alleen verkregen door middel van de zogenaamde premium test. Deze test is verkrijgbaar via: Aviloo.nl.
Overigens heeft onderzoek onder Tesla-rijders uitgewezen dat vrijwel alle accu’s na 250.000 kilometer nog meer dan 90 procent van hun originele capaciteit hebben. Er is dus sprake van een heel beperkte batterijdegradatie en met het voortschrijden van de techniek wordt de levensduur van de accu’s nog steeds langer. Op onze pagina over accutechniek kunt u hier meer over lezen.