Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kwaliteitverschil thuisladers

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 14 juni 2023

Wij hebben een renault megane etech gekocht. Laden doen we thuis maar ik wil voor de zekerheid een 230 lader in de auto hebben. Die kost bij renault 700 euro. Maar er zijn ook laders te koop voor 200 euro, bijvoorbeeld bij VW. Ik overweeg de ChargeXpert verstelbare mobiele thuislader | type 2 - schuko | 6-16A te kopen voor 219 euro. Maar is dat verantwoord uit oogpunt van kwaliteit? Ik wil niet met een goedkope lader mijn auto beschadigen.
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt of er een verschil is in kwaliteit tussen verschillende thuisladers.

Kwaliteitsverschillen

Wat betreft kwaliteitsverschillen hebben we de verschillende laders niet getest. Wel kunnen we zeggen dat deze laders allemaal werken via een zelfde protocol. Gevolg is dat u elke lader kunt aansluiten op uw auto en de auto hiermee niet kan beschadigen. U zult altijd laden met slechts 1 fase en maximaal 2.3 kW.

Levensduur

De verschillende soorten en merken laders zorgt vooral voor verschillen in gebruiksgemak, functionaliteiten en levensduur. Ook kan er een verschil zijn in uitgaand vermogen waardoor laden mogelijk langer duurt dan noodzakelijk is.

Wilt u meer weten over het opladen via het normale stopcontact dan hebben we hier meer informatie over op onze pagina: je elektrische auto opladen aan het stopcontact.