Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Advies verkopen auto

Vraag gesteld door T. Salverda op 8 juli 2023

Mijn vriendin is gestopt met autorijden en wil haar auto, Fiat Panda 2009 in prima staat, verkopen. Welke manier raadt u aan?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De Fiat Panda van uw vriendin moet verkocht worden en u vraagt welke manier valt aan te raden.

De meest gebruikelijke manier is de auto via bijvoorbeeld Marktplaats aan te bieden met meestal een particulier verkoop als doel. Zie voor meer info onze pagina Auto verkopen aan een particulier?
De ervaring leert dat een particuliere verkoop vaak de beste prijs oplevert. Voor een prijsindicatie bij verkoop aan een particulier verwijs ik u naar de ANWB Koerslijst. 

Niet iedereen kiest voor een particuliere verkoop vanwege het bezwaar van vreemde mensen aan de deur en vaak onrealistische biedingen. Naast het alternatief om de auto aan bijvoorbeeld de dealer of onderhoud plegende garage aan te bieden, is het aanbieden van de auto via de ANWB Verkoopservice een veilige en snelle manier om zorgeloos de auto van de hand te doen. Binnen 1 dag weet u gratis wat de gegarandeerde prijs is van uw auto die 5 dagen geldig is, en bent u vrij om daar wel of niet op in te gaan. Zie aanvullend onze pagina Je auto verkopen via de ANWB. De gegarandeerde prijs is feitelijk de geschatte veilingwaarde van uw auto waar de ANWB Koerslijst óók een indicatie van geeft als referentie.